Oferta educațională a Facultății de Medicină Dentară

Prin oferta sa educațională, Facultatea de Medicină Dentară ocupă un loc important în cadrul general al învăţământului superior din România şi contribuie semnificativ la diversificarea pregătirii de specialitate în domeniu.

 

Oferta educaţională a Facultății de Medicină Dentară

Nivel

Program de studii

Ani de studiu

Nr. credite

Limba de studiu

Licență

Medicină dentară

6

360

LR, LM

Medicină dentară - limba engleză

6

360

LE

Tehnică dentară

3

180

LR

Masterat

Tehnologii protetice pe implanturi

2

120

LR


Program de studii

acreditat (A)/

autorizat provizoriu (AP)

Repartizare locuri

 

Taxa anuală

 

Buget

Taxă

LR

LM

Medicină dentară

A

35

35

30

8000 RON

Medicină dentară - limba engleza

AP

-

-

30

5000 EURO

Tehnică dentară

A

20

-

10

4000 RON

Tehnologii protetice pe implanturi

A

5

 

25

2500 RON

 

Cursurile pentru specializarea Medicină dentară se desfășoară în prezent în trei limbi: română, maghiară și engleză. În comparație cu celelalte facultăți de profil din țară, Facultatea de Medicină Dentară din Tîrgu Mureș, deține un loc aparte, fiind singura cu trei serii de predare, atestând caracterul multinațional și multicultural al acestei instituții şi acoperind un spectru larg de valori culturale şi experienţe comunitare, cu deschidere către țările Uniunii Europene.

Cei 6 ani de studiu se încheie cu examenul de licență, în urma căruia se obține diploma de licență de doctor medic stomatolog şi dreptul de liberă practică. Pregătirea postuniversitară poate fi continuată prin programe de rezidențiat în şase specialităţi diferite şi prin programe de studii de masterat sau doctorat.

În cadrul programelor de studii Tehnică dentară şi Tehnologii protetice pe implanturi,  cursurile şi activităţile practice  se desfăşoară în prezent în limba română. Cei 3 ani de studiu ai specializării Tehnică Dentară se încheie cu examenul de licenţă, în urma căruia absolvenţii obţin titlul de licenţiat în tehnică dentară. Finalizarea studiilor de masterat la programul Tehnologii protetice pe implanturi, se încheie cu susţinerea lucrării de disertaţie şi obţinerea titlului de specialist în confecționarea și executarea protezelor pe implanturi.